Luftens vikt


Igår fick jag en riktig duvning i vikten av luft. Grundkursen gjorde mig matt. Är du inte intresserad, se istället ett avsnitt av true detective. Eller ännu hellre ett tidigt avsnitt av west wing. Mycket bättre. Luft är viktigt men rätt trist.
Övergripande finns det tre olika huvudvariantet av ventilation. Självdrag, tilluft och frånluft. I mitt hus har jag självdrag, det systemets funktion baseras på att det är skillnad i temperatur utomhus och inomhus. I praktiken innebär det att varma somrar är olidliga och på vintrarna sugs all govärme ut. Att man under årens lopp installerat helt täta fönster, tilläggsisolerat och stängt ventiler har gjort att självdragets kraft självdött. Och vem vill ha ett gammalt kadaver? Så nu installeras lite spännande teknik och fläktar. Detaljer följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s