Fri fläkt


Liksom det finns en uppsjö av ventilationssystem finns det en uppsjö av olika fläktsystem fokuserade att trolla bort oset från din matlagning. Frånluftsfläkt suger ut all luft ut i det fria, kolfilterfläkten trollar bort os och fett och skickar tillbaka, recirkulerar, luften in i köket igen, jetluft, ordnar ett magiskt luftvattenfall runt din matlagningsplats, men det kräver en tilluftskanal och aningen större plånka. Sedan kan fläkten ha motor inbyggd, svagare, eller extern motor, starkare och framför allt tystare. Tricket för en bra fläkt är ju inte att bara vara jättestark, utan även känslig nog att bara ta bort matoset och låta resten av luften vara. För annars får du bara ett stort monster som suger ut all varm luft och låter kalluften ta dess plats. Och hur funkar det? Det måste vara rätt storlek på fläkt vs häll, du måste ha vettig närhet mellan fläkt vs häll, och din fläkt måste dessutom ha förmåga att styras i hastighet. Dessutom kan det vara bra att ha lampor inbyggda, skjutbar kåpa, höj o sänkbar, möjligheterna är många.
Här är det förberett för mitt monster, en 90 cm bred frihängande frifläktande monsterfläkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s