Knappast trött målarindustri


En bransch som omsätter över fyra miljarder kronor, som marknadsför sig hejvilt i tv och tidningar, som pratar så mycket om långsiktighet, och som har en så hög grad av påhittighet i namn och kreativitet i att ta ohemult betalt som målarbranschen, en sån bransch går naturligtvis i bräschen att utveckla sina testprodukter. På bilden ser du en liten provburk från finfärgleverantören, tänk size som en fingerborg, den kostar 76 kronor. Den större provburken, som rymmer mycket nog att provmåla flera delar i rum i olika ljuslägen, och de som tagit fram stora fina provlappar, de tar 49kr burken. Den typen av utveckling, positionering och innovation borde fler industrier titta på.

4 tankar om “Knappast trött målarindustri

 1. Nej, det gör vi inte alls. Tvärtom, varför strejkar de över huvud taget? Det är ett manifesterande av en gammal förlegad politik som inte alls har med annat än att sätta upp murar och skapa ett exkluderande samhälle, så käre daniel kastanj, håll du din tro för dig själv.

  Gilla

 2. Umh, ”tro”. Vad vi vet är att om företagen själva fick bestämma så skulle vi ha en arbetsmarknad där folk betalades så lite som möjligt och olika beroende på var de kom ifrån. Vi vet också att det är organiserade arbetare som sett till så att det finns semester, och pensioner, möjlighet till sjukskrivning och arbetsmiljöföreskrifter och regler som minskar riskerna på arbetsplatserna. Att beskriva det som gammalt och förlegat är ju synnerligen historielöst då det snarare är tvärt om. Utan organisering och motstånd kommer vi att slungas tillbaka till 1800-talets arbetsmarknad och DÄR ställdes folk mot folk i nöd och armod. Det är vad du, jag och varenda människa med vett i skallen vet. De strejkade för en framtid värd att tro på. Du, däremot, verkar stå för dystopi.

  Gilla

  • Tröttöra, det var inte bättre förr, det har aldrig varit bättre förr. det du representerar är förr. och förr hör hemma på museum eller i historieböckerna. den typ av verksamhet som du vill ha finns knappt kvar, om de inte har självdött så kommer de att göra det. men kul att du hörde av dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s